Αναπαραγωγή Υλικού

Φωτοτυπίες

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαθέτει πέντε (5) φωτοτυπικά μηχανήματα τα οποία βρίσκονται στο Ισόγειο αριστερά από την είσοδο της Βιβλιοθήκης,

Τα φωτοτυπικά μηχανήματα λειτουργούν με καρτοδέκτη. Κάρτες μπορεί ο χρήστης να προμηθεύεται από τον Γκισέ Εξυπηρέτησης και Συλλογών.

Για τυχόν προβλήματα απευθύνεστε στο Προσωπικό του Γκισέ Εξυπηρέτησης.

Η τιμή της κάρτας είναι 5€ για 100 φωτοτυπίες.

 

Φωτοτυπικά-εκτυπωτές δικτύου-σαρωτές (Scan2mail)

Τα πολυμηχανήματα (φωτοτυπικά-εκτυπωτές δικτύου-σαρωτές) που βρίσκονται εγκατεστημένα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη παρέχουν στον χρήστη τη δυνατότητα να σαρώσει έντυπο υλικό (π.χ. σελίδες βιβλίων/περιοδικών) και να το αποστείλει μέσω e-mail στη διεύθυνση που θα ορίσει.

 

Οδηγίες Χρήσης

Κατεβάστε τις οδηγίες χρήσεως του σαρωτή

Σε μορφή Ms-Word (.doc)
Σε μορφή Acrobat Reader (.pdf)

 

Πνευματικά Δικαιώματα – Προσωπικά Στοιχεία

Οι χρήστες των υπολογιστών της Β.Κ.Π.-Π.Ι. οφείλουν να αντλούν πληροφόρηση και δεδομένα μόνο με νόμιμο και εγκεκριμένο τρόπο, με τη χρήση λογισμικού που είναι σε πλήρη συμφωνία με την άδεια χρήσης του και το νομικό πλαίσιο προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύει στην Ελλάδα.

Ο σεβασμός της πνευματικής δημιουργίας είναι σημαντικός για την ακαδημαϊκή παραγωγή και δραστηριότητα. Η Β.Κ.Π.-Π.Ι. εφαρμόζει τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας για τα έργα όλων των συγγραφέων και εκδοτών ανεξάρτητα από τη μορφή στην οποία αυτά εκδίδονται.

Λόγω του ευμετάβλητου και της ευκολίας στην αναπαραγωγή των ηλεκτρονικών πληροφοριών, ο σεβασμός για την εργασία και την προσωπική έκφραση του καθενός κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός σε χώρους όπου χρησιμοποιούνται υπολογιστές. Παραβιάσεις συγγραφικής ακεραιότητας, όπως λογοκλοπή, παραβίαση επαγγελματικών μυστικών, αυθαίρετη χρήση και παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, μπορεί να αποτελέσουν λόγο για επιβολή κυρώσεων σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι χρήστες των υπολογιστών θα πρέπει να σέβονται τα προσωπικά αρχεία και δεδομένα των άλλων χρηστών, αποφεύγοντας να τα εξετάζουν, να τα μεταδίδουν ή να τα τροποποιούν χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Επίσης, οι υπάλληλοι της Β.Κ.Π.-Π.Ι. δεν πρέπει να ψάχνουν, να εξετάζουν, να χρησιμοποιούν, να τροποποιούν ή να αποκαλύπτουν δημοσία, χωρίς εξουσιοδότηση, προσωπικές ή εμπιστευτικές πληροφορίες που περιέχονται σε υπολογιστή τον οποίο δεν χρησιμοποιούν για τις ανάγκες της υπηρεσίας που προσφέρουν στη Β.Κ.Π-Π.Ι. στα πλαίσια της απασχόλησής τους σ΄αυτή.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (υπηρεσία e-mail) δεν πρέπει να δηλώνουν ψευδή ταυτότητα. Επίσης, τα μηνύματα δεν πρέπει να στέλνονται ανώνυμα με σκοπό την εξαπάτηση των αποδεκτών. Απαγορεύεται ρητά η αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε άτομα τα οποία δεν έχουν ζητήσει την εγγραφή τους στις συγκεκριμένες λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.