Βάσεις Δεδομένων

Γρήγορη Πρόσβαση

Αναλυτικά οι Βάσεις Δεδομένων

ACLAND’S VIDEO ATLAS OF HUMAN ANATOMY (Heal Link)

Ο άτλας Acland’s Video Atlas of Human Anatomy παρέχει θεμελιώδεις πληροφορίες για τη συμπλήρωση της μάθησης και της διδασκαλίας, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν ιδανικό πόρο για τους ειδικευόμενους ιατρούς του ιδρύματος, το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές που συμμετέχουν σε προγράμματα ιατρικής και νοσηλευτικής, βοηθών ιατρού, φυσικοθεραπείας/εργοθεραπείας, λόγου/γλώσσας και οδοντιατρικής. Ο έλεγχος της πρόσβασης γίνεται μέσω IP διευθύνσεων του Π.Ι. Οδηγίες προσωποποιημένης χρήσης της υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

BRILL DICTIONARY OF ANCIENT GREEK ONLINE (Heal Link)

Αγγλική έκδοση του Franco Montanari’s Vocabolario della Lingua Greca, το οποίο με τη φήμη του σημαντικότερου σύγχρονου λεξικού για τα αρχαία ελληνικά, συγκεντρώνει 140000 λέξεις-κλειδιά από τη λογοτεχνία, παπύρους, επιγραφές και άλλες πηγές της αρχαϊκής περιόδου έως τον 6ο αιώνα μ.Χ. και περιστασιακά πέραν αυτού.

BRILL’S COMPANIONS TO CLASSICAL STUDIES ONLINE I-IV (Heal Link)

Σειρά εγχειριδίων, στην αγγλική γλώσσα, μιας ευρείας ποικιλίας θεμάτων και προσώπων από την Κλασική Αρχαιότητα καθώς και της αποδοχής τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Σχεδιασμένο για σπουδαστές και μελετητές, τα βιβλία παραθέτουν τις πηγές που υπάρχουν, τις μεθόδους και τις προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες για αυτές, τα θέματα που προκύπτουν και τον τρόπο που αυτά έχουν αντιμετωπιστεί καθώς και τα περιθώρια διαφωνίας που μπορεί να υπάρχουν.

CAMBRIDGE STRUCTURAL DATABASE (Heal Link)

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αποθετήριο αναγνωρισμένων και επιμελημένων οργανικών και μεταλλο-οργανικών κρυσταλλικών δομών μικρών μορίων με πάνω από 1,1 εκατομμύρια ακριβείς τρισδιάστατες δομές. Ο έλεγχος της πρόσβασης γίνεται μέσω IP διευθύνσεων του Π.Ι. Για πρόσθετες υπηρεσίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εγκατάστασης της βάσης τοπικά μέσω client σε περιβάλλον windows για περιορισμένο αριθμό αδειών. Για περισσότερες πληροφορίες και τη λήψη κλειδιού ενεργοποίησης, μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Ζήση Σημαιοφορίδη (ΣΕΑΒ). Λεπτομερής περιγραφή για το περιεχόμενο της Cambridge Structural Database.

ENCYCLOPEDIA OF ANCIENT GREEK LANGUAGE AND LINGUISTICS ONLINE (Heal Link)

Ένα μοναδικό έργο που συγκεντρώνει τις τελευταίες έρευνες από μια σειρά επιστημονικών κλάδων που συμβάλλουν στην γνώση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας μια συστηματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση όλων των πτυχών της ιστορίας και της μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής. Είναι ένα απαραίτητο ερευνητικό εργαλείο για τους μελετητές και τους σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας, της γλωσσολογίας και άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, καθώς και της βιβλικής βιβλιογραφίας.

ERIC (ελεύθερη πρόσβαση)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιβλιογραφική βάση δεδομένων στον τομέα της εκπαίδευσης για όλες τις βαθμίδες από την προσχολική ηλικία έως τις ομάδες ενηλίκων. Καλύπτει θέματα όπως οργάνωση της παιδείας, συνεχιζόμενη εκπαίδευση, επαγγελματική εκπαίδευση, σχολική συμβουλευτική, ανώτατη εκπαίδευση, κατάρτιση διδακτικού προσωπικού, κ.λπ. Διατηρεί έναν ευρέως χρησιμοποιούμενο θησαυρό εκπαιδευτικών όρων.

GROVE ART ONLINE (Heal Link)

Ενημερωμένη επιστημονική πηγή τέχνης που καλύπτει την παγκόσμια τέχνη και την αρχιτεκτονική από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει 30000 άρθρα υπογεγραμμένα και αξιολογημένα, συνοδευόμενα από εικόνες, βιβλιογραφίες και συνδέσμους σε επιπλέον πηγές, τα οποία συνεισέφεραν περισσότεροι από 7000 μελετητές από όλο τον κόσμο.

GROVE MUSIC ONLINE (Heal Link)

Σημαντική πηγή για τη μουσική έρευνα με πάνω από 57000 άρθρα που γράφτηκαν από περισσότερους από 6000 μελετητές καταγράφοντας την ποικιλόμορφη ιστορία, τη θεωρία και τις κουλτούρες της μουσικής σε όλο τον κόσμο. Το Grove Music Online διαθέτει 40000 βιογραφικά άρθρα παρέχοντας πληροφορίες για τη ζωή και λεπτομερείς καταλόγους έργων συνθετών, ερμηνευτών και άλλων σημαντικών μουσικών καθώς και περισσότερες από 6000 εικόνες, μουσικά παραδείγματα και συνδέσεις με παραδείγματα ήχου και βίντεο.

ICAP Data Prisma (περιορισμένη πρόσβαση)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική βάση επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα με τρέχουσα και αναδρομική οικονομική και εμπορική πληροφόρηση για περίπου 33.000 ελληνικές επιχειρήσεις που δημοσιεύουν τα οικονομικά τους στοιχεία. Η πρόσβαση γίνεται από συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του Παραρτήματος Πρέβεζας (library-preveza[at]uoi.gr, τηλ. επικ. 2682050572) και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στα Ιωάννινα (Κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης: al.bechlioulis[at]uoi.gr, τηλ. επικ. 2651005917) ή απομακρυσμένα κατόπιν σχετικού αιτήματος. Περισσότερες πληροφορίες

INTERNATIONAL ARISTOTLE BIBLIOGRAPHY (Heal Link)

Ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό εργαλείο που παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 50000 βιβλία, άρθρα περιοδικών, κεφάλαια βιβλίων, αναθεωρήσεις βιβλίων και διατριβές για τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και την επιρροή του. Η βιβλιογραφία καλύπτει περισσότερα από 100 χρόνια δημοσίευσης σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσών.

LEXICON OF GREEK GRAMMARIANS OF ANTIQUITY (Heal Link)

Χρήσιμο εργαλείο για τους μελετητές της ελληνικής και της λατινικής αρχαιότητας ως πρώτο σημείο αναφοράς για πληροφορίες σχετικά με τους αρχαίους γραμματικούς, ιδιαιτέρως στην έρευνα για την ιστορία της φιλολογίας, της γραμματικής και της αρχαίας ακαδημαϊκής γνώσης. Αυτή τη στιγμή, περιέχει εγγραφές για περισσότερους από 300 γραμματικούς

NEW PAULY ONLINE (Heal Link)

Πρόσβαση στο γερμανικό εγκυκλοπαιδικό έργο για τον αρχαίο κόσμο Metzler’s Der Neue Pauly καθώς και στην αγγλική του έκδοση Brill’s New Pauly. Πρόκειται για ένα απαράμιλλο σύγχρονο πληροφοριακό έργο για την αρχαιότητα λόγω της εγκυκλοπαιδικής του κάλυψης και του υψηλού ακαδημαϊκού επίπεδου του καθώς της διεπιστημονικής και σύγχρονης προσέγγισης του. Εκτενή είναι η αναφορά του στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα καλύπτοντας περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μακρά και σημαντική επιρροή της αρχαιότητας και στη διαδικασία συνεχούς επανεξέτασης και επανεκτίμηση της αρχαίας κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας και της κλασικής γνώσης.

NEW PAULY SUPPLEMENTS (Heal Link)

Συλλογή πληροφοριακών έργων που συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν την εγκυκλοπαιδική πηγή New Pauly Online. Περιλαμβάνει 6 σημαντικά πληροφοριακά έργα για τη μελέτη του αρχαίου κόσμου και την υποδοχή του στους επόμενους αιώνες. Η συλλογή αποτελείται από τους ακόλουθους τίτλους: 1. Chronologies of the Ancient World, 2. Dictionary of Greek and Latin Authors and Texts, 3. Historical Atlas of the Ancient World, 4. The Reception of Myth and Mythology, 5. The Reception of Classical Literature, 6. The History of Classical Scholarship.

PORTICO (Heal Link)

Πρόσβαση στους τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών που έχουν “ενεργοποιηθεί” και διατίθενται από το Portico. Το Portico είναι μία υπηρεσία που προσφέρει ένα μόνιμο αρχείο (permanent archive) ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών, παρέχοντας μ’αυτόν τον τρόπο προστασία ενάντια στην πιθανή απώλεια πρόσβασης (π.χ. αναστολή λειτουργίας του εκδότη, διακοπή έκδοσης τίτλου, λήξη σύμβασης κ.λ.π.) στο ηλεκτρονικό υλικό του HEAL-Link και διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή πρόσβαση σ’αυτό.

PUBMED (ελεύθερη πρόσβαση)

Το PubMed είναι μια δωρεάν πηγή ενημέρωσης που υποστηρίζει την αναζήτηση και ανάκτηση βιβλιογραφίας βιοϊατρικής και βιοεπιστημών με σκοπό τη βελτίωση της υγείας. Η βάση δεδομένων PubMed περιέχει περισσότερα από 30 εκατομμύρια παραπομπές και περιλήψεις βιοϊατρικής βιβλιογραφίας. Δεν περιλαμβάνει άρθρα περιοδικού πλήρους κειμένου. Ωστόσο, συχνά υπάρχουν σύνδεσμοι προς το πλήρες κείμενο όταν διατίθενται από άλλες πηγές, όπως ο ιστότοπος του εκδότη ή το PubMed Central (PMC).

SCOPUS (Heal Link)

Πρόσβαση στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων του Elsevier, με ταυτόχρονη αναζήτηση σε περισσότερους από 21500 τίτλους επιστημονικών περιοδικών, σε περισσότερους από 116000 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων και στο Διαδίκτυο, και δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης με το πλήρες κείμενο του άρθρου, αν αυτό αποτελεί συνδρομή του ΣΕΑΒ (HEAL-Link). Η βάση Scopus περιλαμβάνει επίσης citation indexes, δηλαδή τις αναφορές των άρθρων των επιστημονικών περιοδικών που αποδελτιώνει η βάση σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

SUPPLEMENTUM EPIGRAPHICUM GRAECUM ONLINE (Heal Link)

Συλλογή των πρόσφατα δημοσιευμένων ελληνικών επιγραφών καθώς και μελετών σε παλαιότερα γνωστά έγγραφα. Παρουσιάζει πλήρη ελληνικά κείμενα όλων των νέων επιγραφών συνοδευόμενων από κριτικό σχολιασμό, συνοψίζει νέες αναγνώσεις, ερμηνείες και μελέτες γνωστών επιγραφών και περιστασιακά παρουσιάζει το ελληνικό κείμενο αυτών των εγγράφων

THESAURUS LINGUAE GRAECAE (TLG) (Heal Link)

Πρόσβαση στο πλήρες κείμενο έργων που σώζονται από την περίοδο του Ομήρου (8ος αιώνας π.Χ.) έως το 1453 μ.Χ. Σήμερα, η βάση TLG περιλαμβάνει περισσότερες από 110 εκατομμύρια λέξεις, 10.000 αρχαίων ελληνικών κειμένων, που σχετίζονται με 4.000 συγγραφείς. Για την πρόσβαση στη βάση TLG, εκτός από την IP διεύθυνση που είναι ήδη δηλωμένη στον πάροχο, είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού από κάθε χρήστη χωριστά.