Παράρτημα Άρτας

Βιβλιοθήκη Παραρτήματος Άρτας

Η Βιβλιοθήκη του Παραρτήματος Άρτας από το 1996 έως το 2018 αποτέλεσε την Κεντρική Βιβλιοθήκη του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου. Βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας και στεγάζεται σε χώρο 2.000 τ.μ. Στο ισόγειο βρίσκεται το βιβλιοστάσιο (χωρητικότητας 60.000 βιβλίων) το αναγνωστήριο με 120 θέσεις ανάγνωσης και το σημείο εξυπηρέτησης χρηστών (γκισέ), συνολικής έκτασης 600 τ.μ. Κυλιόμενα συνεπτυγμένα ράφια συμπληρώνουν τη δυναμικότητα του βιβλιοστασίου σε χώρο 80 τ.μ. Διατίθενται 8 θέσεις Η/Υ και φωτοτυπικό μηχάνημα, η χρήση του οποίου γίνεται μέσω μαγνητικής κάρτας.

Σε χώρο περίπου 30 τ.μ. λειτουργεί το φωτοτυπικό κέντρο που εξυπηρετεί τις ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας της Άρτας.

Στον πρώτο όροφο στεγάζεται το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής (διαθέτοντας 20 θέσεις για χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού), αίθουσα Η/Υ με δυνατότητα 25 θέσεων για τους χρήστες, ειδική αίθουσα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή εκδηλώσεων, αίθουσα τηλεδιασκέψεων και γραφεία προσωπικού. Ειδική εξωτερική ράμπα και ανελκυστήρες διευκολύνουν την πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από 28.500 περίπου τόμους βιβλίων (στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, και τούρκικη γλώσσα), 65 τίτλους περιοδικών (21 ελληνικούς και 44 ξενόγλωσσους), πολυποίκιλο οπτικοακουστικό υλικό, πτυχιακές/μεταπτυχιακές εργασίες εργασίες, πληροφοριακό υλικό (π.χ. λεξικά) και σημαντικό αριθμό λογοτεχνικών έργων και έργων και γενικού ενδιαφέροντος.

Η συλλογή του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής (Α.Ε.Μ.) είναι κλειστή συλλογή. Το υλικό είναι ψηφιοποιημένο και καταλογογραφημένο και αποτελείται από περίπου 5.000 CDs, 100 DVDs και 200 μαγνητικές βιντεοταινίες. To υλικό αφορά κυρίως τις λαϊκές μουσικές παραδόσεις (δημοτικό και αστικό λαϊκό) και ελληνικές μουσικές παραδόσεις (ποσοστό περίπου 70%). Παράλληλα υπάρχουν τεκμήρια που αφορούν μουσικές του κόσμου (15%), καθώς και μία συλλογή κλασσικής μουσικής (15%).

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης υποστηρίζει τα επιστημονικά αντικείμενα των Τμημάτων Γεωπονίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μουσικών Σπουδών που εδρεύουν στην Άρτα, και των σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Παράλληλα η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή σε εξωτερικούς χρήστες και επισκέπτες με συγκεκριμένους όρους.

Διεύθυνση:                 Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Βιβλιοθήκη Παραρτήματος Άρτας

Πανεπιστημιούπολη-Κωστακιοί

Άρτα ΤΚ 47100

Ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης για το κοινό 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

08:00-15:00 Δευτέρα-Παρασκευή

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ (2022)-ΙΟΥΝΙΟΣ (2023)

08:00-17:00 Δευτέρα-Παρασκευή

Επικοινωνία:           email: library-arta@uoi.gr

                                  τηλ. 2681050452, 6, 7, 9

Προσωπικό:            Βασιλάκη Δήμητρα Βιβλιοθηκονόμος dvasilak@uoi.gr

                                 Θεοδωρίκα Χριστίνα Βιβλιοθηκονόμος ctheodor@uoi.gr

                                 Νάστος Κωνσταντίνος Διοικητικός nastos@uoi.gr

                                 Καραγκούνης Βασίλειος Διοικητικός vasilkarag@uoi.gr

                                

Παράρτημα Πρέβεζας
Παράρτημα Άρτας
Παράρτημα Ιωαννίνων
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ