ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Καλωσόρισμα Πρωτοετών – Οδηγός της Βιβλιοθήκης

Αγαπητοί φοιτητές!
Η Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας συγχαίρει για την επιτυχία σας και σας εύχεται Καλές και Αποδοτικές Σπουδές!

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου μας συγκροτείται από την Κεντρική Βιβλιοθήκη και τα Παραρτήματά της στην Άρτα, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα (lib.uoi.gr). Στη Βιβλιοθήκη θα βρεις βιβλία, επιστημονικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά,
για τις σπουδές σου σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

 

Πως γίνεσαι μέλος τις Βιβλιοθήκης

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σου στο Τμήμα σου γίνεσαι αυτόματα και μέλος της Βιβλιοθήκης.
Για τη χρήση υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης, Δανεισμό Βιβλίων, Διαδανεισμό, κ.ά. πρέπει να αποκτήσεις Κάρτα Μέλους τις Βιβλιοθήκης.
Όταν θα αποκτήσεις Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, θα πρέπει να την ψηφιοποιήσεις ή να την φωτογραφίσεις από τις δύο πλευρές και να την στείλεις με ηλεκτρονικό μήνυμα σε μία από τις παρακάτω Βιβλιοθήκες, ανάλογα με το Τμήμα στο οποίο ανήκεις.

Όταν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία η Ακαδημαϊκή σου Ταυτότητα θα χρησιμοποιείται ως Κάρτα Βιβλιοθήκης και θα επιδεικνύεται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης κάθε φορά που θα ζητάς να δανειστείς ένα βιβλίο.

Συστήνουμε μετά την ενεργοποίηση της Ακαδημαϊκής σου Ταυτότητας να ενεργοποιήσεις την προσωπική διαχείριση του λογαριασμού σου στον WEBOPAC της Βιβλιοθήκης. Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού μπορείς μεταξύ άλλων να βλέπεις τα βιβλία που έχεις δανεισμένα, πότε πρέπει να τα επιστρέψεις, να κάνεις ανανέωση των βιβλίων, να πραγματοποιήσεις κράτηση βιβλίου που είναι δανεισμένο κ.λπ. Για να ενεργοποιήσεις την ηλεκτρονική πρόσβαση στην κάρτα σου μεταβαίνεις εδώ:
https://opac.seab.gr/search~S12

Στη συνέχεια επιλέγεις:

  • Είσοδος στο λογαριασμό μου (πάνω δεξιά)
  • Συμπληρώνεις στη θέση barcode τον αριθμό της Ακαδημαϊκής σου Ταυτότητας (12ψήφιος αριθμός στο πίσω μέρος) και στη θέση pin τον κωδικό τον οποίο δημιουργείς εσύ μόνος σου.

Προτίμησε να αποτελείται από 7 τουλάχιστον χαρακτήρες, συνδυάζοντας γράμματα (λατινικοί χαρακτήρες) και αριθμούς.

Τι μπορείς να κάνεις στη Βιβλιοθήκη

  • Να ψάξεις στον ηλεκτρονικό της κατάλογο για το υλικό που χρειάζεσαι: https://opac.seab.gr/search~S12
  • Να χρησιμοποιήσεις τις ψηφιακές συλλογές, τις βάσεις δεδομένων, τα ηλεκτρονικά περιοδικά που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης (lib.uoi.gr)
  • Να δανειστείς βιβλία- εφόσον έκανες εγγραφή στη Βιβλιοθήκη- μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας δανεισμού κατά την περίοδο covid-19
  • Να παραγγείλεις άρθρα και να δανειστείς βιβλία και από άλλες Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, εφόσον έκανες εγγραφή στη Βιβλιοθήκη.
  • Να χρησιμοποιήσεις τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναγνωστών.
  • Να μελετήσεις για τις σπουδές σου στις διαθέσιμες θέσεις ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης κλείνοντας ραντεβού από την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης κατά την περίοδο covid-19 (https://lib.uoi.gr/app/)
  • Να παρακολουθήσεις τα προγράμματα εκπαίδευσης των φοιτητών για τη χρήση της Βιβλιοθήκης.
  • Να ζητήσεις βοήθεια και πληροφορίες από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.