ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

JSTOR Essential Collection (σύμβαση ΣΕΑΒ)

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) έχει υπογράψει σύμβαση για την πρόσβαση όλων των Πανεπιστημίων στην πολυθεματική πηγή JSTOR Essential Collection.
Ο έλεγχος πρόσβασης γίνεται με αναγνώριση IP διευθύνσεων των Πανεπιστημίων, όπως για όλες τις συνδρομητικές πηγές Βιβλιοθήκης.
Η JSTOR Essential Collection περιέχει 681 βασικά περιοδικά σε 45 ακαδημαϊκούς κλάδους, όπως Ιστορία, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Επιχειρήσεις, Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία, Αρχαιολογία, Νομική, Μουσική, Λογοτεχνία, Τέχνη, Αρχιτεκτονική, Μαθηματικά, Γεωγραφία και άλλα βασικά πεδία σπουδών και έρευνας. Περιλαμβάνονται άρθρα πλήρους κειμένου για όλα τα τεύχη κάθε περιοδικού με έναρξη από τον Τόμο 1, Τεύχος 1 μέχρι το τεύχος μετά το οποίο ισχύει κυλιόμενο εμπάργκο. Αυτό το κυλιόμενο εμπάργκο αναφέρεται στο κενό περιεχομένου μεταξύ των αρχειακών (προηγούμενων) και τρεχόντων (πιο πρόσφατων) τευχών ενός περιοδικού και ορίζεται από τον εκδότη του περιοδικού. Τα περισσότερα περιοδικά έχουν 3-5 έτη καθυστέρηση συμπερίληψης στο αρχείο του JSTOR. Εκτός από την ποιότητα του περιεχομένου και το εύρος κάλυψης, η JSTOR Essential Collection προσφέρει στους χρήστες όλα τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας JSTOR, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναζήτησης, πρόσβασης στο JSTOR workspace, της συστέγασης με χιλιάδες μονογραφίες και εικόνες Ανοικτής Πρόσβασης, ενσωμάτωση με υπηρεσίες ανακάλυψης, ολοκληρωμένες αναφορές δεδομένων και χρήσης και πρόσβαση στην υπηρεσίας υποστήριξης του JSTOR.